EventCare erbjuder medicinsk säkerhet, resurser och utbildningar för företag och arrangemang.

Tillsammans har vi arbetat som medicinsk säkerhetsresurs vid ett flertal nationella och internationella tävlingar bla VM i mountainbike, VM i AdventureRacing och Explore Sweden. Vi har även erfarenhet av internationellt hjälp/biståndsarbete från bla Västbanken och Acheprovinsen.

Bakgrunden till startandet av Eventcare är att vi efter att ha närvarat vid ett flertal tävlingar/event insett behovet av kvalificerad o kompetent sjukvård som en helhetslösning. De som anlitar oss är inte begränsade av att enbart förlita sig på den allmänna sjukvården. Vi finns med som en medicinsk resurs genom hela eventet. Detta kan vi erbjuda 24 timmar, 7 dagar i veckan. Vi har mediciner o medicinteknisk utrustning motsvarande en ambulans med bla. defibrillator och alla nödvändiga akutmediciner.
 
Samtliga är till vardags verksamma inom sina specialiteter, utryckningsverksamhet inom ambulanssjukvården Västernorrland och idrottsmedicinska avdelningen vid Umeå sjukhus, vilket innebär färsk kunskap och gedigen vana att hantera akuta situationer. Teamet har sedan 2003 haft uppdrag tillsammans och svetsats samman till en väl fungerande akutenhet med snabbhet, flexibilitet, effektivitet och kvalité som ledord.
 
Under de år som Eventcare funnits har otaliga insatser gjorts och responsen från drabbade och uppdragsgivare har varit överväldigande.